Хората с Луна в Овен имат огнено сърце, което винаги знае, че пролетта отново ще дойде, без значение как изглеждат нещата. Докато те се чувстват силни и уверени в себе си, това ги предпазва от променливи емоционални настроения. Луната  в Овен е темперамента, смела и голям любител на личната свобода.
Хората с такава Луна могат да усетят истината по даден въпрос веднага, и тяхното неспокойство расте докато не я споделят с другите. Ако те изглеждат напористи и понякога дори и груби, това е защото те винаги са настроени за следващото голямо предизвикателство. Те се чувстват най-добре, когато опитват нови неща и се срещат с нови хора.
Те нямат представа колко много могат да засегнат хората до тях с думи. Смятат наивно, че когато се опитват  да прикрият, че са били наранени и са емоционално разтроени, това няма да проличи. Техните думи в повечето случай са по-резки, но истината в тях е  направо ослепителна, а Луната в Овен не иска да мълчи докато не си каже какво я притеснява. Във всички видове взаимоотношения , може да се разчитате на тях, че те ще бъдат честни, откровени и открити.
Характерна черта на Луната в Овен е, че тя е много магнетична и с лъскав харизма. Заради тази и притегателна сила тя се превръща в търсен партньор и спътник. За да се чувстват добре в една връзка хората с такава Луна се нуждаят от стимули и разнообразие, за да не започнат да се оглеждат за авариен  изход. Единственото нещо, което те не могат да изтърпят твърде дълго е ограниченията и скуката.
Те ще се нуждаят от романтичен партньор, който да може да устоява на железните им аргументи и да не се плаши лесно от хапливият им език. Ако можете да се справите с това вероятно ще имате много незабравимо време, защото с Луна в Овен никога не е скучно.
Известни хора с Луна в Овен:
Марлон Брандо, Уитни Хюстън, Жаклин Кенеди Онасис, Стиви Уондър, Ал Капоне, Салвадор Дали, Марк Твен, Кейт Бланшет, Анджелина Джоли