Астрология и съвместимост на двойката

 Възможно ли е да се предвиди, дали две лица, могат да се влюбят един в друг? Може ли астрологията да каже дали любовта между двама души ще бъде трайна и хармонична? Дали ви е писано да изживеете кратък любовен роман или връзката ви има бъдеще ?
Тези въпроси вълнуват всеки човек и всеки от нас си ги е задавал поне веднъж. Астрологията може да даде отговор на много въпроси, но въпреки това трябва да сме внимателни. Наталният хороскоп( хороскоп който се прави според дата на раждане и часа) е един вид снимка на индивидуалността на човек и на неговите заложби и потенциал за развитие. Хороскопа никога не е само положителен или отрицателен, той разкрива както страховете и недостатъците на човек, така и неговите положителни качества. Когато говорим за любовта има няколко важни параметъра в наталната карта, които могат да ни дадат ценна информация - към какви връзки е предразположен човек, колко е романтичен и емоционален, какво харесва в любовта и от какви хора се привлича, независимо дали е семеен или не.
Това не е урок по астрология, а няколко примера как звездите ни влияят.
В наталната карта на жената избора на партньор, съпруг се определя от Слънцето, а от планетата Марс съдим за представата й за желания любовник и романтична връзка. При мъжа Луната представя съпругата, партньорката, а Венера е желаната любовница и представата за романтична връзка. В наталния хороскоп също така освен планети има и 12 дома, всеки от тях отговаря за даден област от живота на човек. Ето така, 7 дом показва партньорствата и брака, 5 дом показва любовните взаимоотношения  като цяло и 8 дом показва сексуалността.Тези фактори представляват основата, върху която се развива индивида, ден след ден и по които гради връзките си и се влюбва. Когато наталния хороскопа на мъжа и жената се наложат един върху друг, се получава един общ двоен хороскоп наречен синастрия, който показва дали имат бъдеще заедно, кое ги свързва, което ги привлича и задържа. Любовните аспекти, които се образуват между планетите  на двамата влюбени ни дават възможност да прогнозираме в астрологията. В следващите статии  ще разгледаме няколко хороскопа на известни двойки и ще видим какво и как ги свързва.